Releasedatum: 12 februari 2019


Klik op de afbeelding om het hoesontwerp te bekijken.

SACRED FOREST 
Halverwege 2018 had ik een sample van het nummer BLACK FOREST online gezet via SoundCloud. Begin 2019 ben ik weer eens verder gaan werken aan dit nummer. Ik heb de song flink veranderd, de titel aangepast naar SACRED FOREST, stukken verwijderd en toegevoegd totdat ik uiteindelijk met deze versie tevreden was. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de CD hoes en wilde ook bij dit nummer graag een videoclip gaan maken, maar waar gaan we het dan over hebben?

HET ONTSTAAN VAN DE VIDEO
In eerste instantie wist ik niet zo goed welke kant ik op moest met de video en kwam niet veel verder dan wat leuke opnamen in een bos waar ik veel kom. Maar plotseling, bij het uitlaten van mijn honden, ontdekte ik iets wat dit probleem in één keer heeft opgelost… Mijn oog viel op een soort groot masker wat volledig verscholen lag tussen de bramenstruiken. Al honderden keren ben ik daar langsgelopen maar het was mij nooit opgevallen. Toen ik dichterbij kwam bleek het een prachtig groot (Afrikaans?) masker te zijn waar ik volledig door gefascineerd werd…. Ik ben dan ook snel naar huis gereden en heb mijn fotostatief gehaald… Dit was het! Hier kon ik wel een leuk verhaaltje omheen gaan brouwen.

     

Toen ik eenmaal stond te fotograferen en filmen zag de eigenaar van het masker, (die in de aangrenzende woonboot woont), mij bezig en vroeg wat ik aan het doen was. Ik vertelde hem dat ik graag dit masker wilde filmen en fotograferen voor een videoclip. Hij vertelde dat hij het masker lang geleden had meegenomen vanuit Bali en later thuis op deze plek had geplaatst. Toen zei hij: ‘Loop nog even mee, ik heb misschien nog iets wat je leuk vindt’….. Vóór zijn woonboot, in het water, had hij een enorm boeddha-beeld staan wat ook uit Bali kwam (had hij laten verschepen met een container). Prachtig mooi om te zien, met mos begroeid. De beste man gaf mij alle vrijheid om ook daar te gaan filmen! Ontzettend aardig natuurlijk. Ik vroeg hem of ik ook in het donker wat opnames mocht maken. Ook dat was geen probleem. Dankzij deze ‘buurman’ heeft de videoclip vorm gekregen want het Masker uit Bali heeft de hoofdrol gekregen in het verhaal waarbij de boeddha een kleine ‘figurantenrol’ speelt….

Na deze ‘ontdekking’ heb ik nog allerlei nachtopnames gemaakt. Compleet met kaarsen, een oude kist en een boek vertrok ik van huis om in het donkere bos allerlei wilde ideeën (die in mijn hoofd zaten) vorm te geven. Als je je afvraagt wie de zogenaamde ‘monnik’ is in de clip…. bij gebrek aan beter, heb ik de figurantenrol zelf maar vervuld. Ik kwam niemand tegen in het donkere bos, en wat doe je dan? Een normaal iemand slaapt natuurlijk gewoon….maar ja, als je dit allemaal doet ben je niet helemaal normaal geloof ik.

Nadat ik enorm veel opnames had verzameld en thuis op zolder de zogenaamde ‘openingsscène met het oude boek’ had opgenomen, kon ik eindelijk aan de slag met het monteren van de clip. Dat was nog een flinke klus omdat ik zoveel materiaal had verzameld in de weken ervoor, moest ik nu keuzes maken tussen al deze beelden. Dat was lastig en heb dan ook heel wat lopen knippen, plakken, om daarna weer opnieuw te beginnen. Er is uiteindelijk heel veel gesneuveld in de montage. Toch is het allemaal gelukt en hebben we nu een videoclip in elkaar gefabriceerd!

Ik ben in ieder geval erg blij én trots op het eindresultaat. Maar het allerbelangrijkste is; wat heb ik een plezier gehad om deze song in combinatie met het filmen af te ronden! Dit zijn, op mijn ‘ouwe dag’ nog leuke dromen die uitkomen….

Hier kun je  de video bekijken:

Foto’s  uit de videoclip:

        

Beluister/download via :      

© 2019 written, recorded & produced by R. Koning.
All instruments, sounds, grapic design, photo’s, filmrecordings & editing by R. Koning.
Credit notes: In this production i used (and remixed) a part of the following freesound.com sample: ‘sfx monk pray‘ made by Bajko

Distribution by: