Beste bezoekers/geïnteresseerden, leuk dat je even langs komt op mijn website!

Op deze website vind je van alles; een uitgebreide ‘biografie’ vanaf 1984 tot heden, een ‘discografie’ met een overzicht van alle cd producties en demo’s, geluidsfragmenten, foto’s en nog veel meer.

Even terug in de tijd naar 1984…
Dit kereltje wilde de muziek in en beroemd worden!
Inderdaad…..dat laatste is niet helemaal gelukt, het eerste wel. Zingen, componeren, in bandjes én solo optredens, talentenjachten aflopen en ga zo maar door. Het was alles of niets.

Rob Koning 1985

Ik verzon natuurlijk direct een artiestennaam (‘CHAQÕ) en liet ‘zwoele’ foto’s maken… Met de naam ‘Rob Koning’ kon je natuurlijk niet aan komen zetten…. Uiteraard dacht ik dat ik overal talent voor had en dus het begon ik met een drumstel (met bijpassend kapsel) drie hoog achter in de Jordaan:

De buren waren niet blij met mijn ambities…. Drumstel stond overigens binnen 3 weken weer in de schuur. Geen drum-talent en geen geduld. De synthesizer bleek een paar jaar later een veel betere keuze te zijn.

Door de jaren heen ontwikkelde zich dat steeds verder en het vloog werkelijk alle kanten op.
In films en op tv figureren, als sessiezanger in studio’s werken, demo’s opnemen in mijn home-studio, cursussen volgen op het gebied van grafische vormgeving en webdesign, CD’s ontwerpen, een eigen grafisch ontwerp-bedrijfje opgezet, websites ontwikkelen tot aan waar nu ook fotograferen bij is gekomen.

Nu ben ik inmiddels 56 jaar, maar dat ‘kleine enthousiaste jochie van toen’ zit nog steeds in mij en is nog lang niet uitgeknutseld…. En dus heb je plakboeken vol op zolder met van alles. Foto’s, verhalen, ontwerpen, demo-opnames. Ik wilde daar ooit (voor mijzelf) ‘iets’ mee doen. Maar wat?

Al langere tijd speelde ik met het idee om dit alles op een website te gooien. Zal ik wel, zal ik niet? Maar waarom ook niet?
Ik kijk nog steeds terug op een enorm leuke periode uit mijn leven uit vervlogen tijden. Dat wilde ik nu toch eens gaan vastleggen.
Ben achteraf wel blij dat ik nooit écht een soort doorbraak heb beleefd want eigenlijk vind ik het ‘eenzaam op een zolderkamertje’ klooien aan nieuwe creatieve dingen veel leuker. Toch wil ik dit alles nu eens delen voordat ik écht bejaard ben. Leuk voor het na-geslacht,…..wat ik niet heb.
En vind je het leuk om dit alles ook te lezen en te bekijken? Helemaal top natuurlijk. Zo niet ? No problem, rechtsboven aan zit zo’n ‘kruisje’  😊.

Oh ja, dan heb ik nog een relatie, 2 heerlijke hondjes, een biologische moestuin en een vaste baan, maar….

Toch is er nu een nieuw muzikaal avontuur!

NIEUWE MUZIKALE START
Halverwege 2017 ben ik weer muziek gaan maken in mijn vernieuwde home-studio en kan m’n ei weer helemaal kwijt.
Ik besluit eerst om te beginnen met wat experimentele songs met wat video-clips.

DE EERSTE 5 SONGS UITGEBRACHT

Op 1 december 2018 is dan eindelijk de allereerste song TIME WILL CHANGE af en zelfs wereldwijd door distributeur CDBABY uitgebracht! Daar ben ik natuurlijk enorm trots op!
Daarna volgden A WINTER’S TALE , SACRED FOREST, ONCE AGAIN en REWIND.
Alles is nu te beluisteren en te downloaden via allerlei platforms (zoals Spotify, I-Tunes, etc). Tevens heb ik er een EP van gemaakt ‘THE 1ST 5’ en ga nu verder met nieuwe muzikale projecten.


Via distributeur CD BABY ga ik steeds wat songs uitbrengen en deze zijn dan ook beschikbaar op de streamingdiensten zoals Spotify, I-Tunes, Soundcloud, YouTube-Music etc.

Verder blijf ik ook tussendoor bezig met fotograferen, grafisch ontwerpen, tuinieren én alle aandacht besteden aan mijn relatie én hondjes. Dus geen zorgen, alles gaat goed !

Naast deze website is er ook een FACEBOOK pagina die je kunt volgen via : https://www.facebook.com/robkoningmusic/

Veel lees-, kijk en luisterplezier!


Groet, Rob Koning