Beste bezoekers/geïnteresseerden, leuk dat je even langs komt op mijn website!

Op deze website vind je van alles; een uitgebreide ‘biografie’ vanaf 1984 tot heden, een ‘discografie’ met een overzicht van alle cd producties en demo’s, geluidsfragmenten, foto’s en nog veel meer.

Even terug in de tijd naar 1984..
Dit kereltje wilde de muziek in en beroemd worden!
Inderdaad…..dat laatste is niet helemaal gelukt, het eerste wel. Zingen, componeren, in bandjes én solo optredens, talentenjachten aflopen en ga zo maar door. Het was alles of niets.

Rob Koning 1985

Ik verzon natuurlijk direct een artiestennaam (‘CHAQÕ) en liet ‘zwoele’ foto’s maken… Met de naam ‘Rob Koning’ kon je natuurlijk niet aan komen zetten…. Uiteraard dacht ik dat ik overal talent voor had en dus het begon ik met een drumstel (met bijpassend kapsel) drie hoog achter in de Jordaan:

De buren waren niet blij met mijn ambities…. Drumstel stond overigens binnen 3 weken weer in de schuur. Geen drum-talent en geen geduld. De synthesizer bleek een paar jaar later een veel betere keuze te zijn.

Door de jaren heen ontwikkelde zich dat steeds verder en het vloog werkelijk alle kanten op.
In films en op tv figureren, als sessiezanger in studio’s werken, demo’s opnemen in mijn home-studio, cursussen volgen op het gebied van grafische vormgeving en webdesign, CD’s ontwerpen, een eigen grafisch ontwerp-bedrijfje opgezet, websites ontwikkelen tot aan waar nu ook fotograferen bij is gekomen.

Nu ben ik inmiddels 55 jaar, maar dat ‘kleine enthousiaste jochie van toen’ zit nog steeds in mij en is nog lang niet uitgeknutseld…. En dus heb je plakboeken vol op zolder met van alles. Foto’s, verhalen, ontwerpen, demo-opnames. Ik wilde daar ooit (voor mijzelf) ‘iets’ mee doen. Maar wat?

Al langere tijd speelde ik met het idee om dit alles op een website te gooien. Zal ik wel, zal ik niet? Maar waarom ook niet?
Ik kijk nog steeds terug op een enorm leuke periode uit mijn leven uit vervlogen tijden. Dat wilde ik nu toch eens gaan vastleggen.
Ben achteraf wel blij dat ik nooit écht een soort doorbraak heb beleefd want eigenlijk vind ik het ‘eenzaam op een zolderkamertje’ klooien aan nieuwe creatieve dingen veel leuker. Toch wil ik dit alles nu eens delen voordat ik écht bejaard ben. Leuk voor het na-geslacht,…..wat ik niet heb.
En vind je het leuk om dit alles ook te lezen en te bekijken? Helemaal top natuurlijk. Zo niet ? No problem, rechtsboven aan zit zo’n ‘kruisje’  😊.

Oh ja, dan heb ik nog een relatie, 2 heerlijke hondjes, een biologische moestuin en een vaste baan, maar….

Toch is er nu een nieuw muzikaal avontuur!

Een nieuw CD Project met de titel ‘CONNECTED’

CD Hoes - 'Connected' - Rob Koning (2018)

Momenteel werk ik aan een nieuw muziek-project in de vorm van een CD met de titel ‘Connected’.
Dit is het vervolg op mijn muzikale avontuur THE GREEN CIRCLE wat in 2002 helaas plotseling is gestopt.

Dit wordt een voornamelijk instrumentaal experimenteel album met hier en daar wat zanglijnen en koortjes in samenwerking met een aantal gastmuzikanten.

Stijl: Experimenteel, New Age, Lounge, Trance/Dance.
Inspiratie: Enigma, Solar Fields, Kate Bush.

Op 1 december 2018 is dan eindelijk de ‘alternative mix’ versie van de track TIME WILL CHANGE wereldwijd uitgebracht! Daar ben ik natuurlijk enorm trots op!
En dan binnenkort mijn eigen Spotify, I-Tunes kanaal! Het moet niet gekker worden op m’n ouwe dag….

Naast deze website is er ook een FACEBOOK pagina die je kunt volgen via : https://www.facebook.com/robkoningmuziek/

Alvast nog een primeurtje, gedeelte van een track waar ik o.a. ook aan werk “BLACK FORREST”:

Deze ‘Koning’ gaat overigens niet meer optreden. Daar ben ik écht wel klaar mee. Was heel leuk om destijds te doen,  maar dit is uitsluitend een studio project. Een project waar ik al mijn muzikale creativiteit in kwijt kan en wat al jaren in mijn kop zit.
Daarnaast wordt het grafische aspect in de vorm van een uitgebreide CD hoes & deze website ook een belangrijk onderdeel. Hierbij zal mijn natuurfotografie ook een grote rol gaan spelen. Kortom, alles komt samen in 1 project, verbonden met elkaar: CONNECTED.

Het EI moet er nu eindelijk uit !

De CD zal in 2019 via distributeur CD BABY uitgebracht worden en beschikbaar komen op de streamingdiensten zoals Spotify, I-Tunes, Soundcloud, YouTube-Music etc.

Binnenkort meer nieuws, geluidsfragmenten, en overige informatie.

Verder blijf ik ook tussendoor bezig met fotograferen, grafisch ontwerpen, biologisch tuinieren én alle aandacht besteden aan mijn relatie én hondjes. Dus geen zorgen, alles gaat goed !

Veel lees-, kijk en luisterplezier!


Groet, Rob Koning
Facebook