Muziek componeren, zingen, teksten schrijven en muzikale ideeën ontwikkelen zijn één van mijn grote passies waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Dat doe ik al heel erg lang en heb enorm veel half afgemaakte songs ‘op de plank liggen’.
In 2017 besloot ik om de draad weer écht op te pakken en ben aan de slag gegaan met oude nummers/ideeën, én nieuwe songs.

In het begin (in de jaren 80 en 90) wilde ik, zoals gezegd, beroemd worden en succes behalen. In de loop der tijd is die ambitie vervaagd en verschoven naar het ‘lekker creatief bezig zijn’, of dit nu succesvol is of niet. En of dit alles gewaardeerd wordt of niet, dat is voor mij inmiddels niet belangrijk meer. Als ik mijn crea-ei kwijt kan ben ik gelukkig.

Zoals je in mijn biografie kunt lezen ben ik vanaf 1984 als zanger begonnen en mocht ik aan vele muziekproducties mee werken. Als sessie-studio-zanger heb ik een enorme jarenlange ervaring opgedaan door te werken met talentvolle componisten/producers. Daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor en heeft de basis gelegd voor hetgene waar ik nu mee bezig ben.

In 1996 kocht ik een synthesizer en heb mijn home-studio uitgebreid met allerlei professionele apparatuur. Vanaf dat moment ben ik ook muziek gaan componeren wat uiteindelijk resulteerde in een mini-album ‘BACK TO THE RAINBOW’ wat ik in 1998 in eigen beheer op CD heb uitgebracht.

Deze CD is voor mij één creatieve uitspatting en staat voor alles wat ik in mijn kop had zitten.  Omdat ik hier én alle songs heb gecomponeerd, de teksten geschreven, de gehele grafische vormgeving van de hoes heb gedaan, ben ik enorm trots op dit project. Voor een ander stelt het misschien geen bal voor maar voor mij is het de start van het componeren en het serieus grafisch ontwerpen.

Na dit album heb ik tussen 2000 en 2002 het studioproject THE GREEN CIRCLE opgestart waar ik in samenwerking met gastmuzikanten een aantal songs heb uitgebracht.

In 2002 ben ik gestopt met muziek en verschoof de aandacht (en creativiteit) steeds meer naar de grafische kant.
In 2017 heb ik de draad weer opgepakt en nieuwe muziek gaan componeren en opnemen.

Klik op één van de onderstaande sub-pagina’s om verder te lezen over de muzikale wereld van Koning 🙂


Hier vind je alle beschikbare audio-opnamen van zowel demo’s en CD opnamen uit het verleden,
maar ook de allernieuwste opnamen.

De sub-pagina AUDIO OPNAMEN
Hier vind je alle audio-opnamen die je kunt beluisteren.

De sub-pagina DISCOGRAFIE
Hier vind je zowel alle informatie over de CD producties waar ik aan mee heb gewerkt,
de in eigen beheer opgenomen CD’s en de overige demo-opnamen ed.

De sub-pagina THE GREEN CIRCLE
Dit bevat alle informatie over dit muzikale project wat ik in 1998 heb opgestart.

De sub-pagina NIEUWE MUZIEK
Daar worden alle ontwikkelingen beschreven over het nieuwe of lopende muzikale projecten.