In 1998 heb ik deze solo-EP gemaakt, een experimenteel project waar ik van alles in heb verwerkt. Van de meest gekke geluidseffecten, koortjes, stemvervormingen tot aan een volledig grafisch ontworpen CD hoes met een boekje van 10 pagina’s.
Helaas zijn de master-opnamen verloren gegaan op een vorige gecrashte PC en ben ik alleen nog in het bezit van wat ruwe demo-opnamen en een paar instrumentale versies van een paar nummers. Van 5 tracks heb ik toch nog een ge-remasterde versie gemaakt in 2018 en daarvan een compilatie geplaatst op SoundCloud (zie onderstaande link).
En dus heb ik een leuk uitgebreid CD hoesje met een CD erin zonder nummers!

Klik op deze afbeelding om het gehele hoes-ontwerp te bekijken

Tracks
Intro
Deep Inside
T
he Hunting Morning *
Desert Calling
Feel The Moon
Back to the Rainbow
Raindancing
Moon of Mine
I Watch
The Sea

Recorded 1996/1997
© All songs written, composed and recorded by R. Koning except:
*’The Hunting Morning’; music composed, produced and recorded by B. van Oudenaren for Presto Music Productions ©.
All vocals and instruments by R. Koning except: *’The Hunting Morning’, instruments by B. van Oudenaren / percussions by S. Wouters.
Layout Design by R. Koning
Photo’s by A.P.F. Vree

Beluister een compilatie van 5 tracks (ge-remasterd in 2018) via SOUNDCLOUD:

1. ‘Deep Inside’
2. ‘The Hunting Morning’
3. ‘Desert Calling’
4. ‘Back To The Rainbow’
5. ‘Moon of Mine’


Het ‘achtergrond-verhaal’ over deze CD productie:

Na wat eerdere pogingen ben ik vanaf 1996 serieus begonnen met het componeren van eigen nummers. Ik had (en heb nog steeds) een leuke home-studio opgebouwd met mooie apparatuur en kon al een aardig deuntje spelen op m’n te gekke Yamaha Synthesizer waar ik enorm blij mee was. Niets stond nu in de weg om eindelijk de creatieve brei in mijn hoofd vorm te geven d.m.v. een gehele CD.

De eerste song die uiteindelijk de moeite waard was om verder aan te werken was ‘DESERT CALLING’, geïnspireerd op de reizen die ik door de Sahara heb gemaakt met mijn partner van destijds, Arie Vree. Een experimentele song met een verhaal.

Na DESERT CALLING ben ik verder gaan werken aan allerlei nieuwe songs met de intentie een geheel album te gaan schrijven.  Eigenlijk heb ik dit jaar verder geen andere dingen gedaan op het gebied van muziek ed. Mijn focus lag echt op dit project.

Ik ging volledig los en experimenteerde met allerlei soundeffecten, koortjes en nam zelfs geluiden buiten op met een bandrecorder die ik later weer gebruikte in de songs. Al snel ontstonden daar nieuwe tracks uit, b.v. ‘MOON OF MINE’ en ‘BACK TO THE RAINOW’. De laatste track werd dus uiteindelijk ook de titel van het album.

Het schrijven en opnemen van de nummers heeft tot begin 1998 plaatsgevonden. Uiteindelijk is het album een EP geworden, een zogenaamde mini-cd van ongeveer 35 minuten.

Ondertussen ben ik aan de slag gegaan met het grafische gebeuren om een CD hoes te ontwerpen voor het album. Ik had mij inmiddels al aardig ontwikkeld in de grafische programma’s van Adobe Photoshop en Illustrator. Het ontwerpen van deze CD hoes is voor mij zo’n leuke en creatieve ervaring geweest dat ik ook op dit gebied mij tussentijds steeds meer ging ontwikkelen d.m.v. het volgen van cursussen en workshops.

Ik ben creatief gezien helemaal los gegaan en het is dan ook een behoorlijk experimenteel geval geworden. Het vloog werkelijk alle kanten op en had, als ik eerlijk ben, kop noch staart. Toch geeft dit project mij na al die jaren nog steeds een trots gevoel omdat ik eindelijk kon doen waarnaar ik op zoek was.

Halverwege 1998  heb ik de  EP ‘BACK TO THE RAINBOW’ uiteindelijk afgerond en was van plan dit op CD te branden. Uiteindelijk is dit nooit gebeurd omdat de PC waar ik het destijds mee opgenomen heb gecrasht is. Wat ben ik daar ziek van geweest! Heb nog wel wat vage eerste uitprobeersels op cassettes en geluidsbanden staan.
Van 5 nummers van dit project heb ik in 2018 geprobeerd de boel te ‘remasteren’. Dat kun je op Soundcloud beluisteren. Toch blijft het jammer dat ik de uiteindelijke master-opnamen kwijt ben geraakt.

Ben nog wel plan om een aantal nummers ooit eens in een nieuwe versie op te gaan nemen met de technieken van nu. Misschien wel binnen het CD project waar ik op dit moment mee bezig ben.