1993
Gevraagd als backing-vocalist voor het debuut-album van de Nederlandstalige band WAAROM? DAAROM!
Geproduceerd door Bert van Oudenaren voor Steppingstone Records/Presto Music.
Opgenomen februari/maart 1993 in de Angle Studio te Oude Meer.

Tony Daudy (leadzang), André Hoffman (gitaar), Hans Millenaar (gitaar), Bert van Oudenaren (basgitaar en toetsen), Ed Verzaal (toetsen) en Bobby Clairmont (drums), Stef Wouters (percussie), Roy de Casembrood & Rob Koning (backingvocals).

Tracks:

 1. Wat zal ik doen *
 2. Zo vaak *
 3. Wanneer *
 4. Ik mis je
 5. Eens *
 6. Het besef
 7. Het regent *
 8. Stop de tijd *
 9. Is ’t waard *
 10. Verloren reis *
 11. Verliefd *
 12. Maak je niet druk *

* Achtergrondzang: Roy de Casembroot & Rob Koning

Een paar korte geluidsfragmenten van dit album met de backing-vocalen op
“Stop de tijd”/”Is ’t waard”/”Wat zal ik doen”/”Eens”:

De leadvocals zijn door Tony Daudy ingezongen.

 

Het ‘achtergrond-verhaal’ van deze CD productie (uit de biografie periode 1990-1994):

Percussionist STEF WOUTERS was gevraagd om mee te werken aan het debuutalbum van de Nederlandstalige band WAAROM? DAAROM! De band bestond uit Tony Daudy (leadzang), André Hoffman (gitaar), Hans Millenaar (gitaar), Bert van Oudenaren (basgitaar en toetsen), Ed Verzaal (toetsen) en Bobby Clairmont (drums). Dit album met de titel ‘Stop De Tijd’ is geproduceerd door bandlid (componist/muzikant/producer) BERT VAN OUDENAREN en opgenomen in de ANGLE STUDIO in Oude Meer.

Bert was nog op zoek naar een paar achtergrondzangers voor deze productie. Stef Wouters beveelt mij aan en dus word ik gebeld ‘of ik interesse heb’….
Of ik interesse heb?  Dit is natuurlijk een kans uit duizenden en dus doe ik auditie samen met nog 2 backing-vocalisten.
Uiteindelijk heb ik samen met ROY DE CASEMBROOT, (ex-drummer van “Comment Ça Va – THE SHORTS “), voor 8 van de 11 nummers van het album de backing-vocals ingezongen. En dit betekende ook mijn eerste studio-opname die écht op CD zou verschijnen. Ik was (en ben) enorm trots op dit project!
Het was echter wel een zwaar traject met vele uren van studio-opnamen, vaak tot diep in de nacht, maar ontzettend leuk om te doen en samenwerken met Bert van Oudenaren is werkelijk een kadootje!
Na de studio-opnamen vraagt Bert of ik als vast bandlid bij de band (backingvocalen) wil komen zingen. Ondanks dat dit mij écht te gek lijkt en ik mij vereerd voel zie ik hiervan af omdat ik op dat moment al benaderd was door producer/componist ROBERT POT voor een verdere samenwerking. Wel word ik tijdens de CD presentatie nog even uit het publiek gehaald om een paar nummers mee te zingen.